11 Kasım 2014 Salı

Pantolon Mevsimi

Havalar serinledi ve saatler alındı ya artık benim için kara kış geldi. Mecburi pantolon mevsimi de. Zaten hemen üşüyen bir yapım var, işim gereği de pantolon giymem daha uygun olunca dikiş makineme hakim olmaya başladığım günlerde direk  “ben pantolon dikmeliyim” diye hedefimi belirledim. Öyle ya yılda toplasan 20 kere etek-elbise giymem. Düşük bel diye bir şey çıkardılar, belimi çeke çeke bir hal olmuşum. Pantolonlarımı dikmezsem mendil dikmeye mi aldım bu makineyi? Etrafta herkes hevesimi kırmaya çalıştı, yok yapamazsın, terziler bile pantolonu zor diker diye. Ben ne formüller çözmüş, koca fabrika projeleri yapmışım, çizilmiş kumaşı dikmeyi mi beceremeyeceğim diye her şeye kulaklarımı tıkadım ve böylece pantolonlarımı dikmeye başladım. You tube'un yardımını inkar edemem ama öyle pek bir numarası da yokmuş.
Bu pantolonumu iki yıl önce diktim ve neredeyse artık eskittim. Hiç yayınlamadığımı fark ettim. Sonbaharın tüm güzelliğini sizlerle paylaşmak için de bahane yarattım ve resimledim. Bu sezon yine birkaç tane dikmek istiyorum. Sandıkta kumaş olarak kalacağına üstümde dursun. O zaman özellikle fermuar dikişini anlatacağım. Çünkü çok pratik bir yolunu buldum netten. Bu yıl nedense biraz daha üzerime oturuyor. Yaz boyu dolapta dura dura çekmiş olmalı. Diğer kıyafetlerim de ona özenmiş, hepsi direnişte. Kalçamı göbeğimi göstermek için uğraşıp duruyorlar.


Bu pantolonumu genelde dar t-shirt-hırka ile giymeyi tercih ediyorum. Modeli Nisan 2011 Burda’sından ve benim başucu dergim. Hala ne dikeyim diye ilk ona bakıyorum. Model numarası 131.

Üzerimdeki gömleğim eski model kocaman yakası ve ikiye katlanan geniş manşetleri olan bir modeldi. Kumaşını ve rengini o kadar seviyordum ki kimselere veremedim. Sonunda geçen gece koca yakayı ve manşetleri çıkarıp bu hale soktum. Yakayı yıllar sonra yine moda olur diye itinayla sakladım. Manşetleri ikiye kesip yeniden diktim.

Bu da geçen yıl diktiğim pantolonum. Sanki en kusursuz olarak diktiğim. Tabii ki kendi çapımda.  Kumaş pazarında kumaşı görür görmez vuruldum.
Kahverengi sevmem ama bu çok hoşuma gitti. Yünlü gibi duruyor ama değil. İnce pantolonluk kumaş. Kabanımı diktiğim uzun süre boyunca masamın bir köşesinde durdu ve onun sayesinde elimi olabildiğince çabuk tuttum. O da öylece sırasını bekledi. Dikerken hiç sorun çıkmadı, su gibi aktı gitti.


Modelini de çok sevdim. Yine Nisan 2011Burda’sından, 104/C no’lu model. 38 beden diktim, bel ve kalça kısmı gözüme biraz bol gibi geldi, bir de 36 beden başka bir pantolon diktim, onun da bacak kısmı tam oturdu, pek iyi durmadı. Yine 38 beden en iyisi.


Bu da "benim pantolonum sizin pantolonlarınızı döver "pozu. Ben bile bakınca korktum.

Şu aralar dolabımda kullanmadığım kıyafetlerimi düzenliyorum. Bazı diktiklerimin düğmesini almamışım, sürünüyor, bazısına bir şeyler eklemek gerekiyor. Dolap temizliği var anlayacağınız. Ya düzeltip giyeceğim, ya da hemen birine vereceğim. Görüşmek üzere...

12 yorum:

  1. Merhabalar ne iş yaptığınızı merak ettim. Benim de hiç kursa gitmeden, dikişe yeltendiğimde aynı sizin gibi ; ne teoremler ezberlerdim, ne problemler çözdüm bunu mu beceremeyeceğim diye düşünüp kendimi gaza getirmişliğim vardır. Neyse diktiklerinizi beğeniyle takip ediyorum, pantolon harika olmuş, fermuar dikişini bekliyorum., sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Kimya mühendisiyim. Üniversitedeki projelerimizin çoğu büyük fabrika projeleri tasarlamaktı. Rafineriler gibi. Hocalarım öğrettikleri bu araştırmacılığı nerelerde kullandığımı bilseler ne yaparlardı diye çok merak ediyorum.

      Sil
  2. Son derece güzel görünüyor,güle güle giyinin :))

    YanıtlaSil
  3. Pantolonlar da çok güzel, fon olarak kullanılan manzara da. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıda dikiş bahane oldu aslında. Manzara o kadar hoşuma gitti ki paylaşmak istedim. Teşekkürler.

      Sil
  4. Aramızda ne cevherler varmış. Hem pantolon ustası hem de bir fabrika tasarımcısı! Bravo! Kimya mühendisi misiniz yoksa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kimya mühendisiyim. Bu sözleri sadece kendimi gaza getirmek için içimden söylüyorum. "ben var ya ben " durumu yok yani ortada. Yorumunuz bayağı bir şımarttı. Teşekkürler.

      Sil
    2. Kimya mühendisliği dayanışması :)

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Şimdi profilinize yeniden baktım. Hem de aynı okul. Ben 1996 mezunuyum. Sizin yılınız kaç?

      Sil
    5. Lisans 2008, YL 2011, inşallah doktora da 2019 :D

      Sil
    6. Ne güzel. O yılları çok özlüyorum. keyfini çıkar bolca.

      Sil