22 Ocak 2014 Çarşamba

İncili Elbise

Manto dikme etkinliğinden hemen önce bitirdim bu elbisemi. Manto telaşına düşünce arada kaynadı gitti. Modeli hoşuma giden bir elbisemin alt kısmını kalıp olarak kullandım. Elbise kolsuzdu, kayık yakaydı. Dikeceğim elbisenin bebe yakalı ve kısa kollu olmasını istedim. Başladım eski Burda dergilerimi karıştırmaya. İstediğim modele yakın ama bedeni pileli olan bir elbise buldum. Yalnız yakasının ve kollarının patronunu kullandım. Kendi elbisemin kol altına kadar çıkardığım kalıbının üzerini çıkardığım patronla tamamladım.
Elbisenin dikimi tamamlanıp yakayı arka fermuardan başlayarak birleştirdiğimde önde 3-4 cm'lik bir boşluk kaldı. Yeniden yaka yapmak zor gelince ön birleşim yerine bir pli uydurdum. Yaka tam oturdu.
Elbisenin dikimi bittikten sonra küçük inci renkli boncukları hayalet ip kullanarak diktim.


3 yorum:

  1. Ne güzel şeyler yapmışsınız , elbise de çok şık olmuş güzel günlerde giyin. Bir de kelime doğrulamayı kaldırırsanız daha kolay olur yorum yazmak.Haaa bir de izleyiciler butonunuz bloglardaki genel bir düzenlemeden dolayı kaybolmuş.Ben nasıl olacağını tam bilmiyorum ama Google ye '' izleyici gadgetini geri getirme '' yazarsanız bulunuyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Blogla ilgili yardımlara ise şiddetle ihtiyacım var. Bu iş iğneyle kuyu kazmaya benziyor. Bir şey yapıyorum, diğeri kayboluyor. Yavaş yavaş öğreneceğim dikiş dikmek gibi. Önerilerinizden cesaret alarak size izlediğim blogları ana sayfamdan nasıl gösterebileceğimi sormak istiyorum. Uğraştım ama bulamadım.

      Sil