26 Nisan 2014 Cumartesi

Havaların ısınmasıyla birlikte kazaklar iyice gözümden düştü. Gerçi o kadar sıcak değil ama en azından yazlıkların üzerine hırka giyerek hevesimi alıyorum. Yaz için ilk olarak bu bluzu diktim. Kumaşını alalı 4 yıl falan oluyor herhalde. Kendisi ilk aldığım kumaşlardandır. Çok ince, yazlık bir kumaş. O zamanlar küçücük kolların açılımını hiç hesaba katmayacak kadar şuursuz bir dikiş meraklısı olduğumdan bir metre alıp dökümlü bir bluz yapma hayaliyle sakladım. Kumaşı elime aldığımda model seçme gibi bir özgürlüğüm olmadığını anladım. Basit kalıpları karıştırırken önden pileli bir modelde karar kıldım.
103_0511_b_original_large103_0511_b_original_large

Model mayıs 2011 Burda'sından. 103 no'lu model. Çok basit gibi görünüyor ama bayağı uğraştırdı. Öncelikle yakası çok açık oldu. İki pile daha ekledim iki yanına. Yaka, belki benim acemiliğimden çok iyi oturmadı. Ben de kol kısımlarından biraz daha içe girerek diktim. Beden bel kısmında çok bol görünüyordu. Arka bel kısmına kalınca bir lastik diktim. Sonra azıcık süslemek ve lastiğin görüntüsünü biraz olsun kaybetmek için lastiğin üzerine bir fiyonk yapıp diktim.



Arkası çok iyi çıkmasa da yaz sıcaklarında giyilecek bir bluz oldu. Dayanamadım, krem renkli hırka ile hemen giymeye başladım bile.

2 yorum:

  1. burda modellerinin yakaları genellikle çok açık oluyor...bence çok güzel olmuş elinize sağlık iyi günlerde giyininiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Modeller konusunda haklısınız. Öyle olunca da bir kaç saatte bitecek bir şey uzadıkça uzuyor.

      Sil