3 Ekim 2014 Cuma

Önden Bağlamalı Bluz

Herkese merhaba,
Bu bluzumu geçen hafta diktim. Yine yeni aldığım kumaşlardan. Sanırım dolaba kaldırmadan hepsini dikeceğim. Bu yıl gözüm hep önden bağlamalı bluzlere takılıyordu. Bir tane de ben diktim. Kumaş krep cinsi sanırım. Dikerken kayma olmadı, gayet rahat diktim. Evdeki bir bluzumu kalıp olarak kullandım. Kalıpta pens yoktu, ben de yapmadım. Şimdilik böyle hoşuma gitti. Belki sonra yapabilirim.
Önden Bağlamalı Bluz

Yakasını uzunca diktiğim bir şeritle temizledim. Ayrıca pervaza gerek kalmadı. Şeridin kalanını da önden bağladım. Kollarını da yine kestiğim şeridi geçirerek yaptım. Çünkü kumaşım uzunca bir kol yapmama engel oldu. Parça kumaş almak iyi güzel de modeller hep eldeki parçanın miktarına göre değişime uğruyor. Ama ne yapalım, bizde fikir çok nasılsa.


Tek olarak giymek de hoşuma gitti ama siyah ceketle sanki daha bir güzel oldu. 


Bu da bayramdan önceki son dikişim olur sanırım. Aslında içim gidiyor makinenin başına oturmak için. Dün akşam da bir kaç şey kesip biçtim arada fırsatım olursa dikeyim diye ama bilemiyorum. 
Bu bluz bayramlık olur mu? Olabilir. Giyeceğimi  kafamda ayarlamıştım ama kendi diktiğimi giymenin keyfini düşünmek de aklımı çeliyor doğrusu.
Hepinize, sevdiklerinizle birlikte  mutlu bayramlar diliyorum. Bayramdan sonra görüşmek üzere...

8 yorum:

  1. Nihayet yayını açabildim.sanırım plustan girdigim için dün görememisim .bluz cok hos olmus parça kumaş konusunda haklısınız modeller kumaş az oldugu için degisime ugruyor malesef ama dediginiz gibi bi çözüm buluyoruz mutlaka;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim. Çok teşekkürler...

      Sil
  2. Takımın içinde güzel durmuş,iyi günlerde giyinin ,size de iyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
  3. bayramda şıklığınızla ortalığı kasıp kavurduğunuzu düşünüyorum:))
    elinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kasıp kavurdum mu bilmiyorum ama kendi diktiğim bir parçayı bayramlık olarak giydim ya psikolojik olarak pek havalardaydım.

      Sil
  4. Çok güzel olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil