3 Şubat 2015 Salı

Ekoseli Yün Pantolon

Bir haftalık tatil sonrasında yine buradayım. Çocukların okullu olmasıyla birlikte hayatımıza girdi kış tatilleri. Yıllık iznimizin bir haftasını kışa ayırmaya başladık. Çok da iyi oldu. Şansımıza hava da güzel olunca ocak ayında nisanı yaşadık. Erdek sahillerini yazın da kışın da seviyoruz ailecek. Denize girme telaşı olmayınca tüm günümüzü keyfe keder bazen sahil yürüyüşleriyle, bazen bisiklet turlarıyla, ama mutlaka çay bahçesinde içtiğimiz çaylarla sonlandırdık. Çevre köylerde piknik yaptık. Akşamları da soba karşısında çocukluğumuzdaki gibi geçirdik. Kısa ama çok dinlendirici bir tatil oldu.
Dönüşümü de yeni pantolonumla yapayım dedim. Tatile çıkmadan önce bitirdim aslında ama fotoğraflaması bugüne kaldı. Hazır tatil iken resimleri dışarıda, öğle arasında kızıma çektirdim. Kumaşım lacivert ekoseli hafif yünlü ama ince bir kumaş. İki yıl önceden kalmaydı sanırım. Modelimi bu sefer 2014 Ocak ayı Burda Klasikler'deki 8 no'lu model olarak seçtim. Tek değişikliği paçalarını genişlediği yerden itibaren düz çizgi olarak indirmekle yaptım. Nedense çok sevdiğim ispanyol paça bu yıl gözüme batmaya başladı. Paçaları hafifçe daraltarak dikiyorum son zamanlarda.



Kumaşım da modelim de beni çok yormadı. İki gecede diktim, üçüncü gece paçalarını bastırdım. Toplamda beş altı saatte bitti. Tam kışa uygun bir parça oldu. Tatil dönüşü de hemen giyip görücüye çıkardım.

pantolon dikişi

Umarım sizler de beğenirsiniz. Sevgilerimle...

11 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Tamda zamanıymış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, tam zamanında bitti. Teşekkürler.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık, ne kadar güzel!

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş olmuş ellerinize sağlık...:))

    YanıtlaSil
  4. Tatilinizin güzel geçmesi,eğlenceli olması çok iyi olmuş,ikinci yarı için enerji depolanmış .Pantalonu da iyi günlerde giyinin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatil sonrası enerjim süper. Bu durum geçene kadar full çalışmayı planlıyorum. teşekkürler.

      Sil
  5. Mrb, tatlımblog etkinliğinden buldum seni, hemen takibe aldım, bana da beklerim.
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil