25 Haziran 2015 Perşembe

Sırt Dekolteli Prenses Elbisesi

Herkese merhaba!
Bugün sizlere göstermek istediğim elbise, şimdiye kadar dikmekten en çok zevk aldığım elbise oldu. Çünkü 5 yaşında bir küçük hanıma dikildi. Küçük kızlara dikiş dikmek çok zevkli. Çünkü süste şatafatta sınır yok. Üstelik ne kadar abartsan da çok yakışıyor. Hep dikişe kızım küçükken başlamadığıma hayıflanırım. Bence her kız annesi dikiş bilmeli. Hele de küçük bir kızınız varsa bir parça kumaşla harikalar yaratabilirsiniz. Benim kızım 13 yaşına geldi. Artık daha sade şeyler giyiyor. Torunum da olmadığından ve olmasına daha yıllar gerektiğinden ben de bu zevkimi çok yakın bir arkadaşımın kızına elbise dikerek biraz olsun giderdim. fırsat bulmuşken bir çok şeyi birleştirdim. İşte böyle bir şey çıktı:



Önü klasik bir elbise. Modeli de yok. Netten yaşlara göre çocuk bedenlerine şöyle bir baktım. Eteği üstteki 5 cm daha kısa olacak şekilde iki kat yaptım. astarla üç kat oldu. belden lastik dikerek büzdürdüm. etek uçlarına beyaz kurdele diktim. Kol oyuklarını da göz kararı yaptım.
Esas hareket arkada. Böyle bir model var mı bilmiyorum ama tamamen kendi uydurmam. Miniğimiz Ankara'da ve ben ona sürpriz yapmak isteyince, dar veya bol gelmesin diye arkayı önce lastikli yapmaya karar verdim. Sonra aklıma başka bir şey geldi ve çok hoşuma gitti. İşte böyle:



Nasıl yaptığıma gelince astarla esas kumaşı birleştirmeden araya kumaşın kendi kumaşından kulplar yapıp diktim. Sırt dekoltesi tam olarak görünsün diye üst kısmı etekten 5 cm daha kısa yaptım. Aradan kurdele geçirip beldeki kurdele ile birlikte bağladım. Arkada dört yapraklı bir fiyonk oldu. Bel kurdelesiyle sırt kurdelesi aynı cins malzemenin kalınlıkları farklı olanlarından.

Kemerinin üzerine çiçekler diktim. Bu çiçekler file bir şeridin üzerinde 15'er cm arayla dikilmiş olarak hazır satılıyormuş. Ankara Kızılay'da Şık Düğme'den aldım. Şeritten ayırdım, kurdeleye diktim.

  Çiçeklerin içine de inci diktim. Nasılsa süslemekte sınır yok.


Tüm dikişler gizli. Hiçbir yerde dikiş görünmüyor.


Askıda fotoğraflamak böyle oluyor. Sahibinin üzerinde görmeyi çok isterdim. Mutlaka fotoğraf isteyeceğim. Birazdan paketlenip kargoya verilecek. İyi günlerde giysin.
Çok içime sinen bir çalışma oldu.

Herkese mutlu ve inşallah güneşli hafta sonları ........        









9 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...küçük hanım da güle güle giysin...kızı olan annelerin dikiş bilmesi konusundaki fikrinizle hemfikiriz. Benim de 7 Yaşında bir kızım var ve sürekli ona dikiyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Kızınız küçükken bir şeyler dikebildiğiniz için çok şanslısınız.

      Sil
  2. Harika olmuş, ellerinize sağlık. Küçük prenses güzel günlerde giysin inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Çok beğendim! Güzel günlerde giysin, sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Harikasiniz çok güzel olmuş blogunuzu takipdeyim bende beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hoşgeldiniz bloğuma. Hemen bloğunuza geliyorum.

      Sil
  5. çok güzel olmuş ellerinize sağlık elbise dikmeyi bende çok seviyorum miniklere süslü püsşü oluyor:)


    bloğuma beklerim ziyaret ederseniz çok mutlu olurum :):)
    sevgiler
    http://suslupuslublog.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldiniz. Yorum yazmadan önce bloğunuza baktım, öyle güzellikler var ki hemen takipçiniz oldum. Sevgilerimle...

      Sil