25 Mayıs 2014 Pazar

Yeni Tepsiler

Boyamaya başlayınca arkası geliyor. Bu tepsileri de hediye olarak boyadım. Biri evlilik hediyesi, biri emeklilik hediyesi oldu. Önce askı boyamayı düşündüm. Ama iki evi de henüz görmediğimden renk ve resimler konusunda kararsız kaldım. Bana evimin havasına uymayan bir hediye gelse ne kadar güzel olsa da asıp asmamakta kararsız kalırdım. Bunları düşünerek tepsi boyamanın daha uygun olacağını düşündüm. Resimler, kendime boyamak için sakladığım arşivimden. Sanırım pinterestten bulmuştum.



Eskitme ya da çatlatma yapmayı düşünürken kızımın önerisiyle bembeyaz bir tepsi yaptım. Kenarlarını önce maskeleme bandıyla kapatıp boyamayı düşündüm. Kenar kıvrımlarını tek tek bantlamak o kadar bunalttı ki bir süngerin ucuna aldığım boyaları kenarlara pıt pıt yaparak geçtim. Sonra da ıslak bir mendille boyaları dağıttım. Görüntü daha çok hoşuma gitti.
Tepsiler bittiğinde yanları bembeyaz olduğundan sanki yarım kalmış gibi görünüyordu. Bu nedenle elime kulak çubuğunu alarak doğaçlama desenler çizdim. Görenler beğendi ama bence daha çoook çalışmam lazım el boyaması için.
Boyamalar şimdilik bu kadar. Ama kafamda daha çok şey var. Umarım hediyelerin sahipleri mutlulukla kullanırlar.

6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş tepsiler .
    Bloğunuz çok güzel , diktiğiniz kıyafetleri çok beğendim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hem dikiş hem boyamalar birlikte gidiyor.

      Sil
  2. Çok güzel olmuş Özlem Hanım, bloğunuzun zaten takipçisiyim malum, çok güzel çalışmalarınız var renk seçimleriniz de çok başarılı elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler. Ben de sizin bloğunuzun sıkı takipçisiyim. Birbirimizden öğrendiklerimizle gittikçe daha güzel şeyler çıkarıyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Renkler ne kadar hoş Özlem Hanım,çok güzel olmuş,ellerinize sağlık ,güle güle kullansınlar...

    YanıtlaSil