25 Eylül 2014 Perşembe

Şipşak Ceket

Merhaba,
Bandırma pazarından aldığım kumaşlardan birisini daha bitirdim. Başlıktaki ceket sözüne takılmayın, Dikişi basit olsa da görünüş itibariyle cekete benzediğinden ceket demekten kendimi alamadım. Ceket görünümlü bluz demek belki daha doğru olur aslında. İsmi ne olursa olsun ben bu iki saatte bitiveren giysimi çok beğendim. Çok rahat, yarı resmi. Benim işim gibi "şık olsanız fazla kaçar ama o kadar da salaş giymemek lazım " ortamlar için bence ideal. Biraz uzun olabilirdi ama kumaşım bu kadardı. Böyle oldu.
Kimono Ceket Dikimi



Bir çok örneğini gördüğümüz kimonoların kollarının ayrı olarak kesilip dikilmiş hali. Kalıbını beğendiğim şile bezi bir bluzu kumaşın üzerine  koyarak kabaca kestim. Önünü ortadan açtım mı oldu bitti. Kollarını ayrı olarak kesip diktim. Kol ağızları için ayrıca şerit dikip dışa kıvırdım. Pervaz yerine ön kısımları içe kıvırdım. Bir tek yakada pervaz var. Kumaşın görüntüsünü bozmamak için tüm kenar kıvrımlarını yapışkan paça telası ile yaptım. Hiç bir tarafta dikiş görünmüyor. Önünü kapatmak için bir de agraf aldım ama henüz kullanıp kullanmayacağıma karar veremedim.
Resimler biraz aceleye geldi ama dikeli neredeyse bir ay olunca özene bezene çekimi beklersem seneye ancak olacağını düşünerekten yayınlayıverdim. İdare ediverin artık.

Hoşçakalın...

8 yorum:

  1. Gayet de güzel olmuş bende seviyorum böyle pratik işleri iyi günlerde giyin

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Deseni ,rengi,modeli çok sevimli,iyi günlerde giyinin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desenini ben de çok sevdim, teşekkür ederim.

      Sil
  4. sanırım renk mürdüm eğer öyleyse bu rengi çok severim , üzerinize çok yakışmış kimona denemedim ama niyetim var bakalım ne zaman uygulamaya geçilecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Renk mürdüm ile bordo arası bir renk. Kimono dikmesi en kolay model. Yarım saatte bitiyor bir aksaklık çıkmazsa.

      Sil