25 Ekim 2015 Pazar

Badminton Çantası

Yine uzun bir ara verdim. Bir yandan çocukların koşturması, bir yandan iş derken günler öyle çabuk geçiyor ki. Yavaşlasa da bir şeyler yapıyorum yine. Bayağı da birikti aslında. Bugün şeytanın bacağını kırıp yazmaya karar verdim. Son yaptığım oğlum için badminton çantası oldu. Kırtasiyeden raketlerini alırken hiç farkına varmadım bu çocuk bu raketleri nasıl taşıyacak diye. Sonra bir baktım koca bir torbaya koymuş öyle götürüyor. Anne yüreği dayanamadım ve bir çanta diktim :


Kumaşım daha önce lego çantası ve t-shirt diktiğim kumaşın kalanları. Kumaş bereketli çıktığı, oğlum da çok bayıldığı için yine aynı kumaşı kullandım. Bir de kalemlik çıkacak gibi. İç astar olarak da bir çikolata firmasının dışı baskılı, içi düz olan bez torbasını kullandım.

Çantayı tersine çevirdim, yazılı kısmı içte kalacak şekilde diktim. Yandaki kumaşlarını da dikkatlice çıkardım ve onlarla da sap kısmını yaptım.

Arkadaşıyla oynamak için iki raketi sürekli taşıdığından önce iki raketi birbirine bantladım, sonra kabaca kalıbını çıkardım. Toplarını da içine koyması için biraz genişçe kestim.
 

 Açma-kapama yerine metre ile satılan fermuarlardan diktim. Fermuarı önce kapalı olarak ve kesmeden diktim, sonra kestim. Fermuarın kenarları sonradan sıkışmasın diye fermuarı astarla kumaşın arasına sıkıştırarak diktim. Bunun için biraz uğraştım ama değdi.

Sap kısmını da kabaca ölçü alarak diktim. Sonra da evdeki ıvır zıvır kutumdan kimbilir nereden söküp sakladığım bir çanta sapını diktim. İşte bu kadar. Dikişi pek zor olmadı ama bolca beyin jimnastiği yaptım. Erkek çocuklara yapılacak şeyler daha kısıtlı olunca, oğlumun istekleri hemen ön sıraya geçiyor. Onun ve tabii ki arkadaşlarının beğenmesi de işin kaymağı oldu. Herkese mutlu haftalar...

18 yorum:

  1. Tebrik ediyorum ne güzel olmuş. Güle güle kullansın delikanlı.

    YanıtlaSil
  2. Süper olmuş, böyle çantaları gereksiz pahalı satıyorlar genelde. Oğlunuza badmintonda başarılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında fiyatından çok cumartesi günümü dükkan dükkan dolaşıp satıldığı yeri aramak için geçirmek istememek diktirdi bana bunu. Bu kumaşı ben de oğlum da çok seviyoruz. En azından kumaş stoğum ve ne için sakladığımı bile bilemediğim kumaş torba stoğum azaldı.

      Sil
  3. Valla hazirlara tas cikartmis. Cok guzel olmus, beyin jimnastigi'ne degmis:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikerken beynimi çalıştıran şeylere bayılıyorum. Teşekkürler.

      Sil
  4. Ellerinize sağlık,hazırdan güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Kumaşı farklı olunca daha bir göz alıcı oldu sanki.

      Sil
  5. Aaaaa bayıldım valla,ellerine sağlık...Benim oğlum da badmintoncu,Aman duymasın,anne sen bana yapmıyorsun der :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkeklere yapılacak şeyler öyle az ki, bence siz de deneyin. Kafanda oturtunca dikişi çok kolay oldu.

      Sil
  6. Harikasın canım benim. Annelik böyle bir şey hele ki beceriklisinden olunca . Hepimizin durgun dönemleri oluyor böyle güzel deneyimleri geç de olsa paylaşmak güzel. Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kapıdan soluk soluğa girip heyecanla "anne! tüm arkadaşlarım, öğretmenlerim bayıldı buna. Annam yaptı deyince kimse inanamadı" deyince tüm yorgunluğum geçti gitti.

      Sil
  7. hazır satılanlardan çok daha güzel olmuş deseni de çok güzel güle güle kullansın oğluşun.ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Oğlun çok şanslı valla, aynı hazır gibi ellerine sağlık delikanlıyada başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisi çok beğendi, önemli olan da bu. amacına ulaştı yani. Teşekkürler.

      Sil
  9. badmintonu da çok severim :)
    çanta harika olmuş mağazadakilerdende güzel :)

    YanıtlaSil