22 Şubat 2016 Pazartesi

Etiketli Ilk Mantom



Havalar ısınmaya başlayacak ama ben mantomu yetiştirdim ve bir kaç haftadır giyiyorum. Aslında daha da önce bitecekti ama tam astarını dikmeye başladığımda yakasına kendi etiketimi dikme fikri oluştu. Derken etiket hazırlama araştırmaları, hazırlaması falan bir hafta sürdü. Sonra  araya başka yazılar girdi. Ben mantomu giydim ama yazısı gecikti. En azından etkinliğe yetiştim.
Model olarak Burda'nın  Ekim 2010 sayısından107 no'lu modelini seçtim. Bu da ilk dikişe başladığım zamanlarda bakıp bakıp dikmeyi hayal ettiğim rüya modellerimdendi.

107_jacket_-_published_no_photo_large

Bu da benim yorumum :


Aradaki fark kemeri tabiiki. Burda kalıplarının ne kadar geniş olduğunu unutarak ve aman kısa olmasın diye bolca pay bırakarak kesince kemere kumaş kalmadı. Benimki de böyle oldu.
Dikmesi oldukça kolay bir kalıp. Şal yakayı patron üzerinde çözmek için biraz uğraştım ama dikmesi pek zor olmadı. Cepler modelde etekten 1 cm yukarıda başlıyordu ama ben sıfır yaptım çünkü 1 cm yukarıda modeli kesiyor gibi göründü gözüme.


 Astarı da sorunsuz dikildi. Ortada çevirme için bıraktığım 10 cm lik kısım dışında astarlamayı da makinede yaptım.


Veee bana iki hafta kaybettiren ama baktıkça gülümseten etiketim. En çok merak ettiğim ensemi kaşındırıp kaşındırmayacağı idi. Hayır, hiç kaşındırmıyor. Etiketin nasıl yapıldığının ayrıntılı yazısını burada yayınlamıştım.


Bu yılın mantosu da bitmiş oldu böylece. Yalnız bir sorum olacak sizlere. Orijinal modeldeki gibi kemer olmayınca beden biraz bol gibi geldi gözüme resimlerde. Ne dersiniz, bedenini biraz daraltsam daha iyi mi olur? Yoksa böyle kalsın mı?


Fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum . Herkese mutlu haftalar...

21 yorum:

  1. Yayını okurken dedim ki Özlem etiketi kessin kendisi yapmıştır :)) mor harikaa,işçilik muhteşem,çok güzel olmuş iyi günlerde giy,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Etiketi de elimden gelse dışına dikecektim. O kadar yani.

      Sil
  2. Cok chic olmus. Bu benim kaban etkinligi icin degil mi? :))
    Yok bence daraltmayin, daraltinca daha cok ceket havasina girer diye dusunuyorum. Hem kaban icin bol degil bence! :)
    Guzel gunlerde kullanilsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu manto sizin için. Bana bu bahane ile yeni bir kaban kazandırdınız.

      Sil
  3. Galiba yakada birsıkıntı var. Modelde yaka daha açık. Sen daha kapalı tutmuşsun. Bence yakayı 5 cm kadar aşağıdan kıvırarak kullan ama sakın ütüleme :) Boynun üşüyecek olursa bana söyle sana şal, boyunluk falan örer gönderirim. Yaka açılırsa bence orantılar yerleşecek. Düğmeler kapalı kullanımda sola kaymış gibi görünüyor ama öyle değildir mutlaka, çünkü simetrik kısmı var. Bir dene bence ve hiiiç daraltmakla falan da uğraşma. Kışın daha kalın giyiniyoruz. Evet bu sene çok soğuk olmadı ama seneye ne olacağı belli mi, içerde bir hırkalık yer olsun :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölçüleri tam olarak uyguladım ama haklısınız. Modelde daha dar ve yaka daha açık. bazen modeldeki ile görünümü pek tutmuyor.Bir de söylediğiniz gibi deneyeceğim. Daraltma diyerek de içimi ferahlattınız. İçim daha rahat giyeceğim artık.

      Sil
  4. Herşeyiyle güzel olmuş sakınnn daraltma bu sene kaban , manto modelleri salaş.... kendi emeğine kendi yaptığın etiketi monte etmen de ayrı bir gurur olmalı çok beğendim çokk huzurla mutlulukla giy cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler. Etiket dikmek gerçekten çok güzelmiş. Ben ancak şimdi cesaret edebildim. İnsan içine sinen bir şey dikince "bunu ben yaptım" diye bağırmak istiyormuş demekki.

      Sil
  5. elllerıyle ınsanın bırseyler uretıp onu kulllanması kadar guzel bır duygu olamazz tebrıkler elllerıne saglıkk

    YanıtlaSil
  6. Rengine bayıldım. Gayet güzel olmuş. Bencede daraltma arkadaşım. Güle güle giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem güzel yorumun için, hem de bana ekstra iş çıkarmadığın için teşekkürler.

      Sil
  7. Rengine bayıldım. Gayet güzel olmuş. Bencede daraltma arkadaşım. Güle güle giy.

    YanıtlaSil
  8. Bu sene bu renk moda çok arkadaşım dikti bu renge yakın. Eline sağlık şal yaka çok güzel durmuş. Daraltmana hiç gerek yok . El emeği etiketi de var daha ne olsun becerikli arkadaşım güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş, rengi de harika! Elinize sağlık :)
    Etiketle ilgili yazınızı okumuştum daha önce, ben de denemek istiyorum en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Etiketi mutlaka deneyin. Çok işe yarıyor.

      Sil
  10. Rengiyle modeliyle çok güzel olmuş,çok da yakışmış. Daraltmaya hiç gerek yok bence de, kaban biraz rahat olmalı.
    Etiketini kendi üretmek konusu da müthiş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Fikrinizi aldıktan sonra daha rahat giyeceğim mantomu.

      Sil
  11. Çok yakışmış ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil