20 Nisan 2015 Pazartesi

Kışa Elveda Elbisesi

Merhaba,
Kışın son elbisesini de dikip sezonu kapatmış bulunmaktayım. Elbisemi geçen hafta diktim. Tam giymeyi planlıyordum ki havalar ısınıverdi. Hiç değilse bir kez giymeyi umuyorum. Bu hafta giydim giydim yoksa seneye kalır.

dress

 Kumaşımı Ocak ayında gittiğim Bandırma Pazarından almıştım. İki taraflı kumaşlardan. Alırken çok tereddüt ettim. Çünkü deseni eski divan örtülerine benziyordu. İlk aldığımda kafamda bu yıl herkesin diktiği şelale yaka bir hırka dikmek vardı. Sonra bir anda elbisenin de çok güzel olabileceğini farkettim. Öyle de yaptım.
Yine belli bir patronu yok. daha önce diktiğim çiçekli yün elbisemi patron olarak kullanarak diktim. Yalnız bu sefer kumaşım esnek değilmiş, o yüzden kollarında zorlandım. İki kere söktüm, diktim. Aslında kendime bir kol patronu çıkarmalıyım. Sürekli erteliyorum. Öyle olunca da çok zorlanıyorum. Bir seferde yapacağım işi birkaç seferde bitiriyorum. Fermuar dikmedim. Pek esnek olmadığından diksem de olabilirmiş ama bu da böyle oldu artık.
Onun dışında pek zorlanmadım. Yaka ve kol ağızlarında kumaşı tersinden ve enine olarak kullandım. 

Daha iyilerini dikmiş olsam da fena olmadı sanırım. 

Özellikle çizme ve kabanla kombini hoşuma gitti.



Herkese mutlu ve bol dikişli haftalar... 

6 yorum:

  1. Kışa elveda elbisesi fikri hoşuma gitti,iyi günlerde giyin,yaza merhaba elbisesi de bekleriz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaza merhaba elbisesi de iyi fikir. Zaten dikmeye bahane arıyorum, hemen kafamda modeller uçuşmaya başladı.

      Sil
  2. Çok hoş olmuş, ellerinize sağlık! Havalar da soğuyor, haydi yine iyisiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cumartesi pazar dışarıda bahçe sezonunu açarken "ah bir de şu elbisemi giydikten sonra havalar ısınsa ne iyi olurdu" demiştim, Allah gönlüme göre verdi. Hiç fırsatını kaçırmadan bugün giydim bile.

      Sil
  3. Çok güzel bir elbise olmuş. Güle güle giyin. Ben de hevesleniyorum elbiselere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Elbiseyi günlük hayatta ben de yeni keşfettim. Tek parçayla şıklık getiriyor. Bir an önce dikmelisiniz.

      Sil