28 Mayıs 2015 Perşembe

Artık Malzemelerle Yapılan Ev Cipsi



Merhabalar!
Genellikle bloğumda yemek tarifleri paylaşmıyorum. Yaptıklarım hemen hemen hepimizin yaptığı, genellikle iş dönüşü minimum zamanda hazırlanabilen tarifler olunca yemek tarifi vermek, tüm gününü mutfakta geçiren kişilere haksızlık gibi geliyor. Ama iş sağlıklı ve organik beslenmeye gelince çocukların sağlıklı olması adına yaptıklarımı bloğumda ve yakın çevremde paylaşmaktan çok mutlu oluyorum. Bu da öyle tariflerden işte...
Özellikle çocuklar doğduktan sonra sağlıklı beslenmeye dikkat etmeye başladım. Eve girmesi kesinlikle yasak olan tek şey var: CİPS. İçindeki yağ oranı, nasıl yağlarla kızartıldığını tahmin edebilmem nedeniyle çocuklar birkaç defa bu yasağı delmeyi deneseler de başarılı olamadılar ve boyun eğdiler. Ama bu sefer de cips reyonlarına ciğerci kedisi gibi bakıyorlar.
Nette yemek sitelerinde gezinirken bir kaç yerde ev cipsi başlığı altında çeşitli tarifler gördüm. Temelde yufka ya da lavaş ekmeği ile yapılıyor, içine katılan malzemeler farklılık gösteriyordu. Ben de atmaya yakın olduğum malzemelerle bir deneme yaptım ve beklentilerimin ötesinde bir lezzet çıktı ortaya. Hafifçe kurumuş lavaş ekmeği, bir kasede kalmış ve sulanmış yoğurt ve tazeliğini yitirmiş beyaz peynir başlıca malzemelerim. Şimdi masada koca bir salata tabağında sağlıklı cipsimiz duruyor. Gelen giden bir tane ağzına atıp geçiyor.

Evde Sağlıklı Cips Yapımı
Malzemeler şöyle:
Lavaş ekmeği
Yoğurt
Beyaz peynir
Ev yapımı domates sosu
Pul biber, kekik, nane, karabiber, kimyon,vs

Tüm malzemeyi bir kaseye koyup karıştırıyorsunuz. Ben baharatlardan bazılarını sonradan üzerine serpip cipslerin bir kısmını az baharatlı bir kısmını çok baharatlı yaptım. Malzeme seçimi tamamen size kalmış.
Lavaş ekmeğinin birini açıp üzerine bu harçtan yaydım. Diğer lavaşı üzerine kapattım.
Bıçakla veya benim yaptığım şekilde mutfak makasıyla yaklaşık 3x3 boyutlarında küçük kareler kesip 200°C'ye ısıtılmış fırına veriyorsunuz.
10-15 dakika fırında bırakıp lavaşlar çıtır çıtır olunca kapatıyorsunuz. Cipsiniz hazır.
Şimdi çocuklar kahvaltıda bile cips yiyebiliyorlar. Aslında farkında bile olmadan ekmek, peynir, yoğurt yiyorlar. Onlar mutlu, ben mutlu.
Hepinize şiddetle tavsiye ederim.

9 yorum:

  1. Benim de lavaşla yaptıgım cips denemem vardı,o da müthiş oluyor ama siz olayı aşmışsınız:):):)Bunu mutlaka denemem lazım:)
    http://hobidelisii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk denememdi ama çok lezzetli oldu. Bir de sağlıklı olunca peynir, yoğurt niyetine ağızlarına tıkıştırdım durdum.

      Sil
  2. Nasıl guzel olmustur kimbilir ellerinize sağlık blogunuzu yeni kesfettim bende beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel oldu gerçekten. Mutlaka denemelisiniz.

      Sil
  3. İadeyi ziyarete geldim:) çok lezzetli görünüyor çıtır çıtır ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ben de iadei ziyarete gelenlerdenim.Ne güzel paylaşımlar varmış blogunuzda.Tabi ki takibe aldım.Sevgilerr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Beğendiğinize sevindim. Tekrar beklerim.

      Sil
  5. Ben de iadei ziyarete gelenlerdenim.Ne güzel paylaşımlar varmış blogunuzda.Tabi ki takibe aldım.Sevgilerr..

    YanıtlaSil