6 Mayıs 2015 Çarşamba

Oğluma T-shirt Diktim

Herkese merhaba,
Bahar tüm güzelliğiyle geldi artık. Baharla birlikte bir enerji, bir enerji. Kendime inanamıyorum. Genelde hareketliyimdir ama enerjik olmak başka bir şey. Umarım geçici değildir, çünkü ben bu halimi çok sevdim.
Gelelim son diktiklerime. Bu arada burada bir parça kumaşçı keşfettim. İlk defa oturduğum şehirde bir kumaşçı var. Ne ararsan var. Kendimi çok zor tuttum. Evde her gittiğim şehirden topladığım o kadar çok kumaş var ki bir daha bulamam diye aldığım. Önce onları bitirmeye, hadi daha gerçekçi olayım azaltmaya kararlıyım. Ama tabii iki parçadan bir şey çıkmaz diye aldıklarım da oldu. İleride yayınlayacağım bir hediyelik için kumaş bakmaya gitmiştim. Oğlum da orada bir kumaşa vuruldu. İşte buna:


Kumaş kaliteli bir penye. Penyeyi daha önce dikmiş olsam da pek tecrübeli sayılmam. İlişkimiz boy kısaltma daraltma gibi basit işlerden ibaret. Üstelik t-shirt dikmek yerine almayı tercih ederim. Ama oğlum o kadar yalvardı ki kıyamadım. Erkeklere dikilecek şeyler kısıtlı olduğundan ve sürekli hep ablama ve kendine dikiyorsun suçlamalarına maruz kaldığımdan aldım gitti kumaşı. Hemen dikmek istedim, çünkü her boş anımda oğlum "hadi dik" diye sıkıştırdı beni. Yalnız kumaş o kadar renkli ki arkasını düz renk yapmaya karar verdim.
Aldım elime sadece bir iki defa giydiğim siyah bir t-shirt, kollarını, yakasını ayırdım.


Sonra oğlumun bir t-shirtünü kalıp olarak kullanarak önü ve kolları desenli, arkası siyah olarak biçtim, diktim. Dikişte penye iğnesi kullandım. Zigzag ayarının en küçüğü ile diktim.
En çok yakası korkutuyordu ama siyahtan yaka genişliğinden 4-5 cm daha kısa bir bant kesip nette çokça anlatıldığı gibi diktim. Çift iğne kullandım. Tek seferde istediğimin ötesinde düzgün bir yaka oldu.

Çantasını attığı gibi bisiklete binmeye çalışırken resmini ancak çekebildim. Yakasını paçasını bile düzeltmeden ağzı kulaklarında oğlumun üzerinde böyle durdu.


 Arkadaşları çok beğenmiş ama kimse benim diktiğime inanmamış. Buna benzer bir çok kumaş vardı daha. Onlar tek tek alınacağa benziyor. Bu da arkadan görünümü. Yeni işlerde görüşmek üzere sevgilerimle...


2 yorum:

  1. Kumaş merakınıza bayıldım...Diktikleriniz de harika olmuş, elinize sağlık. Şimdi keşfettim sitenizi ve hemen takipçi olup üye de oldum. Kahve Yanı'na beklerim. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  2. Bloğuma hoşgeldiniz. Beğendiğinize sevindim. hemen sizi ziyarete geliyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil