29 Nisan 2016 Cuma

Son Kışlık Elbise

Aslında başlığım kışın son elbisesi olacaktı ama bir baktım ki bahar bile bitecek neredeyse. Tam havasına giremedik ama takvimler öyle söylüyor.
Elbisem aslında kışın sonlarında bitti, hatta birkaç defa giyildi de. Lakin çocuklara çektirdiğim fotoğraflardan en sevdiğim hali biraz bulanık çıkmıştı. Yeniden çekerim diye bekledim. Çekemedim. Seneye kalsa unutacağım, affınıza sığınarak yayınlayayım dedim.


İşim gereği çok sık elbise giyemiyorum. O yüzden de günlük elbiseleri fazla dikemiyorum. Çünkü yılda ancak bir kere giyebildiğim parçalar dolabımda çok yer kaplıyor. Ben de bu elbiseyi ister degaje yakalı, ister şık bir fularla yuvarlak yakalı olacak şekilde diktim. Ne zamandır aklımdaydı, yaptım oldu.

Aslında basit degaje yakalı hazır trikodan bir elbise. Ama ben yakasını tak-çıkar model yaptığımdan özellikle paylaşmak istedim.
Yakanın degaje hali böyle...



Bu da diğer hali. Bulanık olduğu için özür dilerim. İdare ediverin artık. Bence faydalı bir paylaşım olduğundan bu haliyle yayınladım...


Yakanın görünümü...

Yakayı dikdörtgen şeklinde kestim. Boyunluk şeklinde diktim. Yalnız dökümlü durması için aşağıya gelecek kısmı bayağı genişleterek ütüledim. Bir niyetim de boyunluk olarak kullanmak. İçte kalan kısmına sık aralıklarla çıt çıt diktim.


Çıtçıtların karşılığını da elbise yakasının içine diktim. Yaka takıldığında üzerine geldiğinden dışarıdan hiç görünmüyor. Çıtçıtlar da içten hiç rahatsız etmiyor.
Bir elbise ile iki farklı görünüm yani. Herkese mutlu hafta sonları...





12 yorum:

  1. Süper fikirmiş. Fonksiyonel şeyleri çok severim. Çok yakışmış .Daha nice kışlar da giyin inşallah

    YanıtlaSil
  2. Bir önceki sunumda kendimi tanıtmayı unutum kusura bakmayın,Mevlüde2de farkettm merhaba demek sayfanızı gezmek istedim iyikide gelmişim yine becerikli bir hatunla tanıştım.Elbise çok güzel özellikle yaka ayrıntısı çok yaratıcı tebrik ederim.Maksi eteğiniz,erkek gömleğinden bluz,parça,parça kumaşla dikilen giysiler tam benliksiniz kanepe yenilemeler,gelin görün yabancılık çekmezsiniz kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Çok memnun oldum. Dikişi değişik şeyler dikebildiğim için seviyorum. Yoksa çarşıda olanı dikmenin çok fiyat farkı yoksa tabii bir anlamı yok bence.

      Sil
  3. Çok kullanışlı harika fikir canım . İyi ki resimler flu diye bekletmeden yayınladın. Çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler. yayınlamasaydım bir dahaki kışa kadar unutulur giderdi.

    YanıtlaSil
  5. Özlem ne güzell bir fikir vermişin aklınla yaşayasın ....kemeriyle uyumu şahane bir elbise olmuş sana da siyah çokk yakışmış eline emeğine aklına sağlık canım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. İlginç bir şey bulunca hemen paylaşayım istiyorum.

      Sil
  6. yaka detayındaki fikre ve uygulamaya bayıldım.
    emeğinize sağlık, mutlu günlerde kullanın.
    sevgiler

    YanıtlaSil